Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Τεστ DNA ξαφνιάζει άνδρα που επιθυμεί πόλη χωρίς Αφροαμερικανούς


Τα αποτελέσματα του τεστ DNA δεν ήταν ακριβώς αυτά που περίμενε ο Κρεγκ Κομπ. Ο άνδρας που θέλει να εκδιώξει τους Αφροαμερικανούς από μία μικρή κοινότητα στη Βόρεια Ντακότα, ανακάλυψε -στη διάρκεια βρετανικού τηλεοπτικού σόου- ότι αφρικανικό αίμα κυλά στις φλέβες του.

Ο Κρεγκ Κομπ έχει γίνει γνωστός στις ΗΠΑ εξαιτίας της προσπάθειάς του να μετατρέψει το Λέιθ σε μία πόλη λευκών.

Ωστόσο, έκπληξη του προκάλεσαν τα αποτελέσματα τεστ DNA, τα οποία αντί να αποδείξουν την «φυλετική καθαρότητά» του, όπως ήλπιζε ο ίδιος, έδειξαν ότι στις φλέβες του κυλά κατά 14% αφρικανικό αίμα.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα του τεστ, ο ίδιος είπε ότι αποτελούν «στατιστικό θόρυβο» και τα απέρριψε.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα χαροποίησαν το τηλεοπτικό κοινό, ενώ ένας καλεσμένος αφρικανικής καταγωγής έσπευσε να τον φωνάξει «bro» («αδελφέ»).

Το μεγαλύτερο νεο-ναζιστικό κόμμα των ΗΠΑ (το Εθνικό Σοσιαλιστικό Κίνημα των ΗΠΑ) επιθυμεί να πάρει τον έλεγχο του δημοτικού συμβουλίου του Λέιθ, ενώ ο ίδιος ο Κρεγκ έχει αρχίσει και αγοράζει εγκαταλελειμμένα ακίνητα, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί νεο-ναζί.

Στην κοινότητα ζουν συνολικά 16 άτομα, ανάμεσά τους και ένας Αφροαμερικανός, ο Μπόμπι Χάρπερ. Ο Χάρπερ δηλώνει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει το Λέιθ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...