Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Μέτρο κατά μετανάστευσης: Μην έρθετε στη Βρετανία είναι άθλια!


Το ενδεχόμενο προώθησης μιας «δυσφημιστικής εκστρατείας» εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση ώστε να μεταπείσει όσους μετανάστες από την Ανατολική Ευρώπη σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Βρετανία για μια καλύτερη ζωή.




Το εν λόγω μέτρο, σύμφωνα με την Independent, φέρεται να είναι μεταξύ αυτών που εξετάζονται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο των προσπαθειών για περιορισμό των μεταναστών από τα νέα κράτη της ΕΕ, δεδομένου ότι ο προσωρινός περιορισμός που είχε εφαρμοστεί λήγει τον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση επιβεβαίωσε πριν από λίγο καιρό πως δεν θα επεκτείνει την προσωρινή απαγόρευση σε Ρουμάνους και Βούλγαρους για να μεταναστεύσουν στη Βρετανία. «Η αρνητική διαφήμιση θα μπορούσε να αλλάξει την αίσθηση που υπάρχει πως στη Βρετανία οι δρόμοι είναι στρωμένοι με χρυσάφι», φέρεται να δήλωσε υπουργός το Σαββατοκύριακο.

Η Telegraph αναφέρει πως οι υπουργοί εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα προς τη Βρετανία, κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Οι διαφημίσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα επικεντρώνονται στις αρνητικές πτυχές της χώρας, με έμφαση στις καιρικές συνθήκες. Μεταξύ άλλων εξετάζεται να υποχρεώνονται οι μετανάστες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία να πιστοποιούν πως μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους για έξι μήνες μετά την άφιξή τους στη Βρετανία.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...