Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τους έκαναν ηλεκτροσόκ για να ομολογήσουν μια ανύπαρκτη δολοφονία


Ένα απίστευτο περιστατικό αστυνομικής βαρβαρότητας ήρθε στο φως της δημοσιότητας.


Συγκεκριμένα, δύο Ρώσοι αστυνομικοί που υπηρετούν στην περιοχή της Μόσχας κατηγορούνται ότι βασάνισαν με ηλεκτρικό ρεύμα δύο άνδρες προκειμένου αυτοί να ομολογήσουν ότι διέπραξαν μια δολοφονία, η οποία μάλιστα, όπως αποδείχθηκε αργότερα δεν είχε γίνει ποτέ.

Σύμφωνα με την επιτροπή έρευνας που ανέλαβε την υπόθεση, το 2007 οι αστυνομικοί καταχώρισαν ψευδή ταυτότητα στο πτώμα ενός αγνώστου και το εμφάνισαν ως αυτό ενός κατοίκου της πόλης που αγνοούνταν. Συνέλαβαν μάλιστα δύο συναδέλφους του αγνοούμενου με στόχο να τους κατηγορήσουν για τη δολοφονία του.

Για να ομολογήσουν το έγκλημα οι αστυνομικοί βασάνισαν με ηλεκτρικό ρεύμα τους δύο άνδρες, ενώ τους έβαλαν και μια μάσκα αερίου κλείνοντάς τους την παροχή οξυγόνου, σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή.

Μετά τα φρικτά βασανιστήρια, οι δύο άνδρες υπέγραψαν τελικά μια κατάθεση, στην οποία κατηγορούσαν για τη δολοφονία έναν ακόμη συνάδελφό τους.

Αυτός, υπό την απειλή βασανιστηρίων, παραδέχθηκε την ενοχή του και πέρασε 11 μήνες υπό κράτηση προτού οι ερευνητές ανακαλύψουν ότι το φερόμενο ως θύμα του ήταν στην πραγματικότητα ζωντανό και απλώς είχε μετακομίσει σε άλλη περιοχή.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...