Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Έλληνες οι πρώτοι ταξιδιώτες στον Άρη!


Μια ευχάριστη είδηση έρχεται από τη NASA...


Η Υπηρεσία διαστήματος των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει τις προσομοιώσεις σχετικά με την ανθρώπινη συμπεριφορά σε ένα μακροχρόνιο ταξίδι όπως αυτό στον Άρη.

Τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν οτι το ταξίδι διάρκειας 520 ημερών θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς αναμένεται να προκαλέσει στο πλήρωμα αφόρητη βαρεμάρα και συμπτώματα έντονης ατονίας και κατάθλιψης.

Κάτι που προσανατολίζει τους επιστήμονες της NASA να επιλέξουν Έλληνες αστροναύτες για την πρώτη αποστολή. Το γιατί εξηγεί σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Μάτι, το στέλεχος της NASA, Δρ. Μάϊ Ντικ:


- “Έχοντας καταγράψει εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης πρωινών εκπομπών από Αυτιά, Παπαδάκη και Καμπουράκη αλλά και ειδήσεις από Τρέμη, Στάη, Ευαγγελάτο και Καψή, οι Έλληνες έχουν εκπαιδευτεί ιδανικά στην ανία, τη βαρεμάρα και την κατάθλιψη. Επιπλέον πιστεύουμε οτι δεν υπάρχει άλλος λαός που να διαθέτει ένα τέτοιο μείγμα μαζοχισμού, παθητικότητας και σταρχιδισμού, παράγοντες που θα αποδειχτούν καθοριστικοί για τις ατέλειωτες μέρες του ταξιδιού. Νομίζουμε οτι είναι οι ιδανικοί για το πρώτο επανδρωμένο ταξίδι στον Άρη.”


Το πρώτο ταξίδι στον Άρη υπολογίζεται οτι θα γίνει γύρω στο 2022 και, αν οι εκτιμήσεις των επιστημόνων επαληθευτούν, δεν αποκλείεται σε 10 χρόνια από σήμερα να δούμε τον Γιώργο Νταλάρα να ανοίγει το πανηγυρικό πρόγραμμα της αποστολής με (αφιλοκερδή) συναυλία στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...