Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Υποχρεωτική παρουσία στην εκκλησία για 10 χρόνια, η ποινή σε έναν 17χρονο


Το «παρών» στην εκκλησία θα πρέπει να δίνει ένας 17χρονος κάθε Κυριακή, για μια δεκαετία, σύμφωνα με την απόφαση δικαστηρίου της Οκλαχόμα.

Η ασυνήθιστη αυτή ποινή επιβλήθηκε στον 17χρονο, ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαίο τον περασμένο Δεκέμβριο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 16χρονος φίλος του.

Λόγω λευκού ποινικού μητρώου και χάρη στις καλές επιδόσεις του στο σχολείο, ο Τάιλερ Άλρεντ δεν θα φυλακιστεί. Του επιβλήθηκαν όμως αρκετοί περιοριστικοί όροι, ένας από τους οποίους ορίζει ότι κάθε Κυριακή -για μία δεκαετία- θα πρέπει να δίνει το «παρών» στην εκκλησία.

Επίσης, θα πρέπει να φορά στον αστράγαλο ένα ειδικό ηλεκτρονικό βραχιόλι που θα μετρά τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα του, να λάβει μέρος σε ειδικές συνεδρίες με θέμα τα τροχαία ατυχήματα, να μιλήσει σε διάφορες εκδηλώσεις για τις επιπτώσεις που έχει η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και να αποφοιτήσει από το σχολείο.

Το δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 16χρονος σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2011. Ο 17χρονος παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι είχε πιει.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα του ήταν λίγο κάτω από το όριο. Ωστόσο, επειδή είναι ανήλικος κρίθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...