Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο νερό

Το ποσοστό των ανθρώπων που στερούνταν ασφαλές πόσιμο νερό μειώθηκε κατά το ήμισυ από το 1990 ως το 2010, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη.
Περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι απέκτησαν πρόσβαση σε καθαρότερο νερό κατά τη συγκεκριμένη περίοδο με αποτέλεσμα να επιτευχθεί ένας από τους αναπτυξιακούς στόχους των Ηνωμένων Εθνών ενόψει του 2015-χρονικό πλαίσιο επίτευξής τους.


Παρά τη θετική αυτή εξέλιξη, το 11% του παγκόσμιου πληθυσμού εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση σε νερό από ασφαλή δίκτυα ή πηγάδια, αναφέρουν σε έκθεσή τους ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ.

Η κατάσταση παραμένει σοβαρή στην υποσαχάρεια Αφρική, όπου το 39% των κατοίκων δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

"Το επόμενο βήμα μας θα πρέπει να είναι να θέσουμε ως στόχο να φθάσουμε σε εκείνους στους οποίους είναι δύσκολη η πρόσβαση, τους φτωχότερους και τους μη προνομιούχους ανά τον κόσμο", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν.

Ανάμεσα στους Αναπτυξιακούς Στόχους του ΟΗΕ για τη Χιλιετία, η μεγαλύτερη πρόοδος έχει επιτευχθεί στη μείωση της φτώχειας, τη βελτίωση της υγείας των παιδιών και την καταπολέμηση των μεταδοτικών ασθενειών.

Ωστόσο, αυτή η πρόοδος συχνά δεν αφορά τα φτωχά παιδιά, τις γυναίκες και τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών και των υποβαθμισμένων συνοικιών, ανέφερε ο ΟΗΕ στην περυσινή, πιο πρόσφατη έκθεσή του για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον τομέα των αναπτυξιακών στόχων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...