Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Όταν ο Γκάλης… κάρφωσε!

Είναι γνωστό πως ο Νίκος Γκάλης... απέφευγε να καρφώνει, με τους urban legends να λένε πολλά. Το 3ponto έψαξε και... καταρρίπτει τους μύθους.

Είναι γνωστό πως ο Νίκος Γκάλης, παρά το τρομερό του άλμα, δεν είχε δοκιμάσει ποτέ να καρφώσει σε αγώνα. Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών για την Ελλάδα, είχε δημιουργήσει τον δικό του μύθο αναφορικά με το θέμα, με τους «εχθρούς» του να υποστηρίζουν πως απλά, δεν μπορούσε να καρφώσει, λόγω του ύψους του (1.83), ενώ οι «φίλοι» φρόντιζαν να υπενθυμίσουν σε όλους το άλμα του, το οποίο και του επέτρεπε να κάνει τα πάντα.

Ο ίδιος ο Νίκης Γκάλης φρόντισε να τελειώσει με τον τρόπο του το θέμα, κάθε φορά που του έκαναν την ερώτηση… «Όλα τα καλάθια μετράνε για δύο πόντους»… Σωστό μεν, οι… αντίπαλοί του δε, φρόντιζαν αν το εκμεταλλευτούν. Η καριέρα του Νίκου Γκάλη, έλαβε τέλος, με το κοινό να μην καταφέρνει ποτέ να τον δει να καρφώνει και να μείνει με την απορία.

Ποτέ είπαμε; Λάθος… Ο Νίκος Γκάλης, έκανε το «λάθος» και κάρφωσε μία φορά, φορώντας τη φανέλα του Άρη, έστω και στο ζέσταμα αγώνα. Μικρό, αλλά αρκετό δείγμα για να δούμε όλοι πως όταν ο «Γκάνγκστερ» υποστήριζε πως όλα τα καλάθια δύο πόντους μετρούν, το εννοούσε και δεν το έλεγε επειδή δεν μπορούσε να καρφώσει…


Ιδού και η απόδειξη:




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...