Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Τα πρώτα εξώφυλλα διάσημων περιοδικών

Ας ρίξουμε μια ματιά πως ήταν το πρώτο εξώφυλλο από τα πιο διάσημα περιοδικά στον κόσμο . Φαίνεται ότι το Rolling Stone ήταν αρχικά μια εφημερίδα. Αποδεικνύεται, Vogueβγήκε ήδη το 1892, και Lifestyle τον δέκατο ένατο αιώνα!

Microsoft: Το χρονικό της «γέννησης» ενός γίγαντα

29 Νοεμβρίου 1975: Δύο νεαροί φερέλπιδες επιχειρηματίες, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν, ονομάζουν τη νεοσύστατη εταιρία τους «Microsoft». Μια επιχείρηση, που έμελλε τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε μια γιγάντια εταιρία, σχεδόν μονοπωλιακού χαρακτήρα, στο χώρο της πληροφορικής.

Για να την εκδικηθεί της έκανε τατουάζ με περιττώματα

Την έπιασε να τον απατά και την εκδικήθηκε. Ένα τεράστιο τατουάζ στο κορμί της το αποτέλεσμα της οργής του απατημένου.Μήνυση στον πρώην αγαπημένο της κατέθεσε μια γυναίκα για ένα τατουάζ που της έκανε στην πλάτη της. Το τατουάζ απεικονίζει κόπρανα και μύγες πάνω από αυτά.

Money for Nothing

Τραγούδι των Dire Straits από το λίαν επιτυχημένο άλμπουμ του συγκροτήματος Brother in Arms, που κυκλοφόρησε στις 13 Μαίου 1985. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία μετά την κυκλοφορία του ως σινγκλ στις 24 Ιουνίου του ίδιου χρόνου. Ξεχωρίζει για τους αμφιλεγόμενους στίχους, τα φωνητικά του Στινγκ και το πρωτοποριακό βίντεό του.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Τούμπαραν το αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο!

Το πάρκινγκ στις μέρες μας είναι μεγάλο βάσανο. Πολλές φορές μέσα στην “απελπισία” μας αφήνουμε το αυτοκίνητο όπου βρούμε. Κυριολεκτικά!

Δεν σκεφτόμαστε όμως ότι ίσως να εμποδίζουμε την κυκλοφορία. Πόσες φορές δεν σας έχουν κλείσει και δεν μπορείτε να βγείτε; Πόσες φορές σας έχει τύχει να είστε στο λεωφορείο και να σταματάει γιατί δεν μπορεί να περάσει από δρόμο που είναι διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα;

Σε αυτή την περίπτωση οι κάτοικοι της πλατείας Εξαρχείων βρήκαν μία πρωτότυπη και άμεση λύση για να διευκολύνουν την κυκλοφορία. Αναποδογύρισαν το αυτοκίνητο που έκλεινε το δρόμο!


Πέθανε στα 85 η κόρη του Ιωσήφ Στάλιν

Στα 85 της χρόνια πέθανε, την περασμένη Τρίτη, η κόρη του Ιωσήφ Στάλιν από καρκίνο του παχέος εντέρου σε οίκο ευγηρίας στις ΗΠΑ. Η Σβετλάνα Σταλίνα, ζούσε εξόριστη στις ΗΠΑ από το 1967.
Η Σβετλάνα Σταλίνα, το τελευταίο εν ζωή από τα παιδιά του Στάλιν, γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1926, «έζησε μια ζωή σαν ρωσικό μυθιστόρημα και πέθανε ανώνυμη μέσα στη μιζέρια στο Ουισκόνσιν» επισημαίνουν οι New York Times.

Τα 8 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον κόσμο!

Η απογείωση και η προσγείωση είναι πάντα το πιο επικίνδυνο σημείο της πτήσης για τα αεροσκάφη. Όταν όμως, αυτές πραγματοποιούνται σε αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες, τότε η επικινδυνότητα μεγαλώνει.

Ποιο είναι το πιο μισητό χριστουγεννιάτικο τραγούδι;

Ένα πασίγνωστο τραγούδι που θεωρείται κλασσικό άκουσμα των Χριστουγέννων και ακούγεται από όλα τα ραδιόφωνα, ύστερα από μία βουλγάρικη έρευνα ανακηρύχθηκε το πιο μισητό χριστουγεννιάτικο τραγούδι!

Οι εικόνες μιας συγκλονιστικής χρονιάς

Τη λίστα με τις 100 καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters. Από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία, στην Αραβική Άνοιξη και από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, το 2011 ήταν μια χρονιά πλούσια σε γεγονότα και εντυπωσιακές εικόνες.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τσάκωνας 1981: Όλη η παιδεία έχει γίνει μία προίκα

Η προφητική ανάλυση του Κώστα Τσάκωνα από την ελληνική ταινία "Μάθε παιδί μου γράμματα" του 1981.

Δείτε το απόσπασμα....

The Muppets: Η θεατροπαρέα επέστρεψε στην μεγάλη οθόνη και μάλιστα δυναμικά

Ένας κοινός εχθρός ξαναφέρνει τα Muppets στο παλιό τους θέατρο και σαν να μην πέρασε μια μέρα αποδεικνύουν ότι ξέρουν ακόμα να χορεύουν, να τραγουδούν και να κάνουν τον κόσμο πιο χαρούμενο. Ακόμα κι αν δεν είναι τρισδιάστατα. Η παράδοση συνεχίζεται...


Βρέθηκε νέα αναφορά σε «συντέλεια» στο τέλος του 2012

Γενικότερα η αρχαιολογική υπηρεσία του Μεξικού τηρεί αρνητική στάση απέναντι στις θεωρίες περί «προφητείας» των Μάγια για κάποιου είδους «Αποκάλυψη»/ «Συντέλεια» του κόσμου στα τέλη του 2012, ωστόσο την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε νέα σχετική αναφορά σε χαράγματα σε ευρήματα από αρχαιολογικό χώρο στα νότια της χώρας.

Η ευρωζώνη θα καταρρεύσει σε δέκα μέρες το πολύ!

«Αρχίστε να μετράτε αντίστροφα. Η Ευρωζώνη το πολύ σε δέκα μέρες θα έχει καταρρεύσει». Αυτό συμπεραίνει στο κεντρικό άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times ο Wolfgang Münchau, ο οποίος βλέπει ένα τεράστιο αδιέξοδο μπροστά στην ΕΕ.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Aν ο Νώε ήταν Έλληνας…!!!

O Κύριος φανερώθηκε στον Νώε και του είπε:
Σε ένα χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη.

Ένα πραγματικά πολύτιμο ελληνικό νόμισμα

Στην απίστευτη τιμή των 479.000 δολαρίων πωλήθηκε ένα αρχαίο ελληνικό νόμισμα, σε δημοπρασία, καταρρίπτοντας ρεκόρ.

Κινδυνεύει να βυθιστεί η Νέα Υόρκη

Θανάσιμα επικίνδυνο μπορεί να γίνει τα επόμενα χρόνια το φαινόμενο του θερμοκηπίου, όπως επισημαίνουν συντάκτες της έκθεσης που ήρθε την περασμένη εβδομάδα στο φως της δημοσιότητας.

Όταν η κρίση γεννά χρυσοθήρες

"Κίτρινος πυρετός" σε όλη τη χώρα, με τους επίδοξους Ιντιάνα Τζόουνς να αναζητούν αμύθητους θησαυρούς. Εξοπλίζονται με τα απαραίτητα εργαλεία και τους χάρτες που κρύβουν το μυστικό και ξεκινούν τις ανασκαφές που θα τους οδηγήσουν στις χρυσές λίρες.

Μπρους Λι (1940 – 1974)

Ηθοποιός, συγγραφέας, θρύλος των πολεμικών τεχνών και λαϊκό είδωλο.

Γεννήθηκε ως Λι Χου Φαν στο Σαν Φρανσίσκο στις 27 Νοεμβρίου 1940 και τρεις μήνες αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά του στο Χονγκ Κονγκ, καθώς ο πατέρας του ήταν διάσημος τραγουδιστής στην κινεζική όπερα.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ύψωσε το μεσαίο της δάχτυλο εναντίον του Ομπάμα

Την αντίδρασή της στον Αμερικάνο Πρόεδρο εξέφρασε παρουσιάστρια ρωσικού καναλιού υψώνοντας το μεσαίο δάχτυλό της κατά την μετάδοση είδησης σχετικά με τον Μπαράκ Ομπάμα. Η κίνησή της αυτή στάθηκε αφορμή, για να χάσει την δουλειά της.

Οι πλανήτες που περιμένουν τους... εξωγήινους

Αμερικανοί επιστήμονες κατέγραψαν ποια φεγγάρια και ποιοι πλανήτες είναι πιο πιθανό να φιλοξενήσουν εξωγήινη ζωή. Από τους πιο φιλόξενους διαστημικούς κόσμους ήταν ο Τιτάνας που είναι δορυφόρος του Κρόνου και ο εξωπλανήτης Gliese 581g.

Ζητούν την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Πολωνία

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πολωνία, αυτό του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS), ανακοίνωσε χθες ότι θα πιέσει για την επαναφορά της δυνατότητας επιβολής της θανατικής ποινής.

30χρονη Βραζιλιάνα μοιάζει με 9 μηνών μωρό!

Aπό μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια πάσχει μια γυναίκα από την Βραζιλία, η οποία, παρόλο που έχει κλείσει τα 30 χρόνια, εξακολουθεί να έχει το σώμα ενός μωρού.

Η μεγάλη ληστεία του Χίθροου

Το σχέδιο είχε οργανωθεί άψογα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας και τέθηκε σε εφαρμογή στις 26 Νοεμβρίου του 1983. Στόχος, η αποθήκη Brinks Mat του αεροδρομίου του Χίθροου, όπου κατά τις πληροφορίες φυλάσσονταν 3 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας σε μετρητά.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ρωσική λατρεία για Κύπρο και Ελλάδα έφερε την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ

Στον αγώνα Ζενιτ-ΑΠΟΕΛ στην Αγία Πετρούπολη, οι Ρώσοι φίλαθλοι απλά δεν μπορούσαν να κρύψουν την αγάπη του για την Κύπρο και την Ελλάδα και την απέχθειά τους για τους εισβολείς στην Μεγαλόνησο: Για πρώτη φορά, ίσως στην ιστορία των αγώνων της UEFA, οπαδοί μιας ομάδας, ανάρτησαν πανό που υποστήριζε την … αντίπαλη ομάδα ("΄ΚΥΠΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ") και την χώρα από την οποία προέρχεται! Όταν δε, διεκόπη ο αγώνας λόγω καπνογόνων, οι Ρώσοι έκαψαν και μία τούρκικη σημαία!

Σαν παλιό σινεμά…

«…Για στιγμές μυστικές, για λάμψεις μαγικές, γι’ αγκαλιές ερωτικές, για νύχτες φωτεινές…». Γι’ αυτά και τόσα άλλα, βλέπουμε ξανά και ξανά τις ταινίες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Είναι γεγονός, ότι πολλές γενιές έχουν γαλουχηθεί με αυτές τις ταινίες. Ίσως, να φταίει ότι η ποιότητα τους είναι αδιαπραγμάτευτη. Μπορεί οι παραγωγές τους να υστερούν οικονομικά από μια σύγχρονη άρα και σε τεχνική υποδομή, στηρίζονται όμως σε ανθρώπους με μεράκι και αστείρευτο ταλέντο. Σε ανθρώπους που λατρεύουν τον κινηματογράφο και δεν τον βλέπουν σαν χρυσορυχείο.

Οι πιο απάνθρωπες μέθοδοι εκτέλεσης

Παλιότερα, όταν η καταδίκη σε θάνατο δεν ήταν κάτι το ασυνήθιστο και ο ανθρωπισμός ήταν μια άγνωστη έννοια  για τις κοινωνίες του κόσμου, η απόδοση δικαιοσύνης γινόταν πολύ συχνά με βάναυσο και αποτρόπαιο τρόπο.

Πρέπει να ξεκολλήσεις από το pc όταν…

… Όταν νομίζεις ότι το 1 χιλιόμετρο είναι 1024 μέτρα

… Όταν σκέφτεσαι ή παίζεις παιχνίδια, σκέφτεσαι με την εντολή «IF»

… Όταν ακούς την λέξη «For» , σου έρχεται το γράμμα «i» στο μυαλό.

Πώς είναι σήμερα το 10χρονο παιδί της σοκολάτας Kinder

O Γερμανός Guenter Euringer, το παιδί που απεικονιζόταν στο περιτύλιγμα της σοκολάτας Kinder για 32 χρόνια, είναι σήμερα 42 χρονών. Το πρόσωπό του αντικαταστάθηκε πρόσφατα ίσως και γιατί αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Καταναλώνει καθημερινά 18 μπουκάλια κόκα-κόλα

Τον εθισμό του στο δροσιστικό αναψυκτικό της κόκα-κόλα διαίτης παραδέχτηκε ο Darren Jones από το Στόκπορτ της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος καταναλώνει ημερησίως 18 μπουκάλια από το συγκεκριμένο ποτό.

Φρέντι Μέρκιουρι (1946 – 1991)

Ο Φρέντι Μέρκιουρι γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 στη Ζανζιβάρη της Τανζανίας. Ήταν περσικής καταγωγής και το πραγματικό του όνομα ήταν Φαρόκ Μπουλσάρα. Ως μουσικός κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες φωνές της ροκ, αλλά και ως σόουμαν ξεχώριζε, καταφέρνοντας να συνδυάζει θεατρικότητα, υπερβολή και ταλέντο.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Χ. Κλύνν: "Σαμαρά, μην υπογράφεις το θάνατο της Εθνικής μας αξιοπρέπειας"

"Μη βάζεις την υπογραφή σου στον ενταφιασμό της Ελλάδας και της Ελληνικής ιδέας" γράφει μεταξύ άλλων με καυστικότητα ο Χάρρυ Κλύνν, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, προσπαθώντας να τον πείσει να μην βάλει την υπογραφή του πουθενά.Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή, όπως ακριβώς τη δημοσίευσε στο προσωπικό του blog.

Η ιστορία του Jukebox

Το Jukebox είναι ένα ημιαυτόματο μηχάνημα αναπαραγωγής μουσικής. Πήρε τ' όνομά του από την λέξη jook ή juke, που στην αφροαμερικάνικη αργκό σημαίνει χορός, πανδαιμόνιο, και τη λέξη box, που σημαίνει κουτί.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αν στην θέση της Σελήνης ήταν πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος!

Η Σελήνη είναι ο μοναδικός φυσικός δορυφόρος της Γης. Φανταστείτε αν στην θέση της, υπήρχαν κάποιοι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, οι οποίοι θα βρίσκονταν σε τροχιά γύρω μας, στην ίδια απόσταση με το φεγγάρι! Πόσο μεγάλοι άραγε θα εμφανίζονταν στον ουρανό; Σε αυτό το υποθετικό ερώτημα επιχειρεί να απαντήσει το παρακάτω βίντεο! Και το καταφέρνει με άκρως εντυπωσιακό τρόπο:


Βουλευτής πέταξε δακρυγόνο στη Βουλή

Βουλευτής πέταξε δακρυγόνο μέσα στη Βουλή για να μη περάσει αυτό που ήθελε η κυβέρνηση.
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας από Βουλευτή της αντιπολίτευσης σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την κυβέρνηση να περάσει νομοσχέδιο για τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ.

Αλλάζει όνομα η πρωτεύουσα της Ν. Αφρικής

Από το 2012, η ονομασία Πρετόρια θα αφορά μόνο μια μικρή συγκεκριμένη περιοχή, στο κέντρο της πόλης. Το σημερινό όνομα "τιμά" τον λευκό Ολλανδό έποικο Αντριες Πρετόριους, ο οποίος συνέτριψε περί τους 10.000 ζουλού το 1838. Τσουάνε είναι το αφρικανικό όνομα της ευρύτερης περιοχής.

Κόμμα Αποστράτων στις εκλογές

Με όνομα "Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας" ο νέος πολιτικός φορέας των Αποστράτων που θα κατέβουν στις εκλογές του Φεβρουαρίου.

Εξαφανίζεται από τον χάρτη ελληνικό νησί

Ένα μικροσκοπικό νησάκι στα Δωδεκάνησα  χάνεται από το χάρτη λόγω της ατυχίας του να είναι πλούσιο σε ηφαιστειακά πετρώματα και σε αρχαιολογικά ευρήματα!

Ποιο ρόλο έπαιζαν οι πανοπλίες των στρατιωτών, στην νίκη ή την ήττα;

Ερευνητές από την Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία, μελέτησαν πειραματικά τον ρόλο που έπαιζαν οι βαριές πανοπλίες στην έκβαση μίας μάχης, κατα τον Μεσαίωνα. Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων, εθελοντές ντυμένοι με αντίγραφα πανοπλιών του 15ου αιώνα, βάρους 30- 50 κιλών,  περπατούσαν ή έτρεχαν πάνω  σε διαδρόμους γυμναστικής.

Βιονικοί φακοί επαφής που θα προβάλλουν ολογραφικές εικόνες

Η προβολή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο μπροστά στα μάτια μας ήρθε πιο κοντά στην υλοποίησή της, χάρη στη δημιουργία των πρώτων βιονικών φακών επαφής που υπόσχονται να κάνουν ακριβώς αυτό: θα προβάλλουν ολογραφικές εικόνες στο κοντινό οπτικό πεδίο του ανθρώπου που τους φοράει σε στιλ Σβαρτσενέγκερ στην ταινία ''Εξολοθρευτής''!

Ταξιτζής πάτησε εν γνώση του πελάτη μετά από διαφωνία για την ταρίφα

Η απάνθρωπη συμπεριφορά πολλές φορές ξεπερνά τη φαντασία. Αυτό συνέβη στην περίπτωση ενός ταξιτζή που δεν δίστασε να παρασύρει με το όχημα του τον πελάτη του μετά από λογομαχία στην Αγγλία.

10 διαφορετικές εκδοχές για την δημιουργία του κόσμου

Αρκετοί γονείς κέρδισαν το 2005 σε μια δίκη εναντίον μιας σχολικής περιφέρειας της Pennsylvania, που είχε συμπεριλάβει την διφορούμενη θεωρία του ‘Ευφυούς Σχεδιασμού’ στο πρόγραμμα μαθημάτων της. Σε αντίθεση με τη θεωρία της Εξέλιξης που διδάσκεται στα περισσότερα σχολεία ως μία αντικειμενικά εδραιωμένη επιστημονική θεωρία, σύμφωνα με τους ενάγοντες δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ιουδαιοχριστιανική δοξασία που υποστηρίζει ότι οι λογικές ακολουθίες της φυσικής εξέλιξης δεν οφείλονται σε τυχαία γεγονότα ή αναπάντεχες μεταλλάξεις, αλλά αποτελούν επιδέξια σχεδιασμένα γεγονότα που έχουν δημιουργηθεί από μία πάνσοφη και πανταχού παρούσα διάνοια, σύμφωνα με ένα καθορισμένο σχέδιο. Εν ολίγοις, αποτελούν δουλειά του Θεού. Υπάρχει όμως ένα σημείο δυσκολίας στην όλη υπόθεση: Ποιος Θεός;

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Αντιμνημονιακός και ο Ιερώνυμος

Λάβρος κατά του Μνημονίου από τον Πανηγυρικό Εσπερινό στο μητροπολιτικό ναό της Λειβαδιάς εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
"Οι δανειστές μας έχουν γίνει δυνάστες, σε αυτό το σημείο έχουμε φτάσει να ζούμε μέσα σε ένα κλίμα ανησυχίας. Χάσαμε τον δρόμο μας, τις αξίες, τις αρχές μας. Πρέπει να αλλάξουμε τον εαυτό μας εσωτερικά, τη  ζωή και τη συμπεριφορά μας. Δεν μπορούμε να παραγγείλουμε από το ΔΝΤ αξίες και αρχές. Αυτές αποκτούνται μόνο με τον αγώνα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαγορεύεται το ποδόσφαιρο για… 353 χρόνια!

Συνήθως, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας αναβάλλεται (λόγω βροχής, επεισοδίων κτλ.).

Δεν… απαγορεύεται, όμως!

Ωστόσο, πριν από… 697 χρόνια, στις 13 Απριλίου, το 1314, ένα είδος ποδοσφαίρου, με μπάλα από κύστη γουρουνιού, απαγορεύτηκε «διά ροπάλου» από τους δρόμους του Λονδίνου, με βασιλικό διάταγμα, για τα επόμενα 353 χρόνια!

New York Times: «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στην Ελλάδα και την Ιταλία για να σωθεί το ευρώ»

«Συνωμοσίες, πραξικοπήματα και νομίσματα» είναι ο τίτλος άρθρου στους New York Times, το οποίο υποστηρίζει ότι «Στην Ελλάδα και την Ιταλία έγινε… πραξικόπημα, με σκοπό την προστασία του… ευρώ».

Τουίτι

Φιγούρα των κινουμένων σχεδίων. Πρόκειται για ένα κίτρινο ανθρωπόμορφο καναρίνι, που βγήκε από τα στούντιο της Warner και πρωταγωνίστησε στις σειρές κινουμένων σχεδίων Looney Tunes και Merrie Melodies.

Πως να γίνεις πολιτικός αρχηγός - Οδηγός για αρχάριους

Επειδή εκλογές έρχονται και δεν είστε σαν τον Παπαδήμο, που τον φέραν ως σωτήρα ξεχνώντας το ρόλο που έπαιξε στην εισαγωγή της χώρας στην ευρωζώνη (ονέ), σας δίνουμε τις βασικές οδηγίες για να γίνετε πολιτικός αρχηγός του δικού σας κόμματος.......


Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Παραμύθια - Πώς βοηθούν στη σωστή γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών

«Μια φορά και έναν καιρό …»

Μια αγαπημένη φράση μικρών και μεγάλων. Μια φράση που στα παιδιά ανοίγει τους ορίζοντες της φαντασίας και τα κάνει να ταξιδέψουν σε μέρη μακρινά και άγνωστα ενώ στους μεγάλους φέρνει όμορφες και γλυκές αναμνήσεις!

Το φάντασμα του Χίτλερ ξαναζωντανεύει στη Γερμανία

Έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια ηθελημένης τύφλωσης στην καλύτερη περίπτωση, για να αντιληφθεί η Γερμανία, οι αρχές της δηλαδή, πως επέτρεπαν στον ναζισμό να επανέρθει σιγά σιγά.
Ωστόσο, υπάρχει και άλλη πτυχή, η ακόμα χειρότερη. Αυτή που δημοσιοποιεί πως η Γερμανία εξέθρεψε επί της ουσίας την νέα μορφή του εφιάλτη ακόμα και με υπόγειες διαδρομές ανάμεσα σε τομείς του συστήματος και της κρατικής μηχανής και τους νενοναζί.

2021: Όχι πια ευρωζώνη αλλά Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης

Σε δημοσίευμά του στην Wall Street Journal, ο καθηγητής βλέπει Έλληνες κηπουρούς και Γερμανούς να καλοπερνούν κάνοντας ηλιοθεραπεία στα εξοχικά τους στο νότο καθώς μια νέα δημοσιονομική ένωση έχει σχηματιστεί. "Καλωσήρθατε", όπως λέει, "στις άλλες ΗΠΑ".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...