Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Μπαντ Σπένσερ... το δελφίνι!

Τον συνηθίσαμε στις ταινίες των 80’ς παρέα με τον Τέρενς Χιλ να δέρνουν τον κόσμο ή στα περιβόητα σπαγκέτι γουέστερν... Όμως ο Μπαντ Σπένσερ δεν είναι ακριβώς εκείνο που θυμόμασταν στο γυαλί... Για την ακρίβεια δεν λέγεται καν «Μπαντ Σπένσερ» αλλά για το όνομά του ας όψονται ένας ηθοποιός και μια μπύρα!

Η αλήθεια είναι ότι ο γεννημένος στις 31/10/1929 στην Σάντα Λουσία της Νάπολι, Κάρλο Πεντερσόλι δεν είναι άλλος από τον Μπαντ Σπένσερ. Ως Πεντερσόλι έγραψε ιστορία στις πισίνες: Το 1950 έγινε ο πρώτος Ιταλός που κολύμπησε τα 100 μέτρα ελεύθερο σε λιγότερο από ένα λεπτό!

Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1951 ενώ έφθασε μέχρι τα ημιτελικά στο ίδιο αγώνισμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι το 1952 και της Μελβούρνης το 1956. Μάλιστα το 1954 κατέκτησε ως πολίστας το πρωτάθλημα Ιταλίας με τη Λάτσιο! Πάντως η κολυμβητική του καριέρα σταμάτησε απότομα το 1957.


Εντυπωσιακή η σωματοδομή του (δεύτερος από αριστερά)
 Το 1960 παντρεύτηκε την αγαπημενη του Μαρία Αμάτο με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, τον Τζιουζέπε (το 1961), την Κριστίν (το 1962) και την Ντιαμάντε (το 1967).

Ο Πεντερσόλι ήταν εντυπωσιακός με τα 194 εκατοστά του ύψους του αλλά και την εξαιρετική σωματική του διάπλαση. Το 1967 αποφάσισε ν’ αλλάξει το όνομά του και να συνδυάσει το... νέο του με τον αγαπημένο του ηθοποιό (Σπένσερ Τρέισι) και την λατρεμένη του μπύρα (Μπάντβαϊσερ). Έτσι «γεννήθηκε» ο Μπαντ Σπένσερ!

Τον πρώτο του ρόλο ως ηθοποιός τον «κέρδισε» το 1951 υποδυόμενος έναν Πρετωριανό φύλακα στο ιστορικό φιλμ «Κβο Βάντις». Βεβαίως τη μεγάλη του καριέρα την έκανε όταν «ταίριαξε» με τον Τέρενς Χιλ κι άρχισαν να... δέρνουν τον κόσμο.


Ως επιχειρηματίας ίδρυσε την «Mistral Air» το 1984 και μάλιστα πιλοτάρει και ο ίδιος τόσο τζετ όσο και ελικόπτερο! Πάντως πούλησε την εταιρεία του λίγα χρόνια αργότερα για να ιδρύσει μια εταιρεία παραγωγής παιδικών ρούχων.

Στις 17 Ιανουαρίου του 2005 τιμήθηκε από την Ιταλική Κολυμβητική Ομοσπονδία με τον «Χρυσό Αλιγάτορα» για την προσφορά του στο άθλημα και δύο χρόνια αργόυερα απέκτησε δίπλωμα προπονητή κολύμβησης και πόλο.

Το 2005 είπε την εξής ιστορική ατάκα: «Τρία πράγματα δεν έχω γίνει στη ζωή μου: Μπαλαρίνα, τζόκεϊ και πολιτικός. Με δεδομένο ότι δεν μπορώ να γίνω τα δύο πρώτα θα προσπαθήσω στην πολιτική». Έβαλε υποψηφιότητα για περιφερειακός σύμβουλος στο Λάτσιο για το κόμμα «Forza Italia» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Δεν τα κατάφερε και ταυτόχρονα η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε έντονα ως για «πολιτική σόου μπιζ».

Πλέον στα 81 του χρόνια ο Μπαντ Σπένσερ ή Κάρλο Πεντερσόλι ζει ήρεμα στην Ιταλία και μάλιστα ποτέ δεν άσκησε δικηγορία μιάς και σπούδασε νομικά!

πηγή : http://www.sentragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...